24-09-2020:

Man, 67 jaar komt bij mij met pijnklachten van de ribben en van beide handen na een auto-ongeluk 6 maanden eerder. Fysiotherapie geeft telkens wel wat verlichting, maar biedt geen blijvende oplossing, op MRI scans is geen letsel zichtbaar.

De eerste behandeling is gericht op het vrijmaken van de rib die bij het ongeluk de impact van de autogordel heeft opgevangen, en de omliggende structuren. Bij controle 2 weken later bewegen alle ribben soepel en de pijnklachten zijn verdwenen. De tweede behandeling werk ik aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam met als doel het verbeteren van de pijnklachten in de handen. Na nog eens 2 weken geeft de patiënt aan dat de handen zeker zijn verbeterd, maar nu lijkt de mentale verwerking van het auto-ongeluk plots naar boven te komen. Er is sprake van een wollig gevoel in het hoofd en depressieve gevoelens. 

Lichamelijk blijkt alles in orde, het lijf heeft het herstel heel goed opgepakt en heeft nu de ruimte voor psychische verwerking. Ik geef een Access Bars sessie en laat een energetisch proces lopen wat trauma oplost waar het zich heeft vastgezet in de lichaamscellen. Al tijdens de behandeling geeft de man aan dat het opklaart in zijn hoofd.

Na de behandeling stuur ik een email met tips en handvatten zodat de patiënt hier zelf verder mee aan de slag kan. In dit geval maak ik nog een nieuwe controle afspraak over een maand, om een vinger aan de pols te houden. Ik verwacht het behandeltraject daarna af te kunnen sluiten.

Net zoals het lichaam geen apart mechanisch systeem is met een los stuk gevoel of bewustzijn, zo is een behandeling voor mij zelden alleen het lichaam, of alleen maar de psyche. Een psychisch trauma zet zich vast in het lichaam, een blokkade of pijnklacht in het lijf heeft zijn weerslag op het mentale functioneren.

Tijdens een behandeling spreek ik alle aspecten van de klacht aan. Soms ontstaat er daardoor meer ruimte voor oude klachten om naar boven te komen, het lijf geeft dan aan dat dit ook kan worden opgelost.

Wat zou jij allemaal kunnen loslaten, wat jou nog belemmert in totaal gezond zijn? En hoe zou het zijn om weer volledig op je lijf te kunnen vertrouwen?

Je bent van harte uitgenodigd!

09-06-2020:

‘Hee maar Sas, dat energetisch werk dat kan toch ook bij paarden?’

-Euh, klopt ja. Ik weet wel iemand die…
‘Nee joh, dat kun jij toch doen dan?’

-paarden? Ikke?

En leuk/leerzaam dat het was! Soms (vaak) moet je uit je comfortzone om te kunnen groeien. En soms zijn er mensen die je liefdevol in het diepe gooien om je te laten merken hoeveel je al gegroeid bent.

06-05-2020:

Ik heb dan wel op mijn handen moeten zitten de afgelopen weken, maar we hebben zeker niet stilgezeten bij Be-Wonder!

We zijn druk bezig geweest met nadenken over en zorgen dat iedereen zich straks veilig kan voelen tijdens een behandeling, wat je persoonlijke visie op gezondheid, veiligheid en vrijheid ook is.

Er zijn zoveel verschillende, vaak tegenstrijdige meningen, nieuwsberichten, adviezen en ook energieën die rondgaan. Dit kan stress en angst creëren of juist een energie van verzet.

We maken allemaal onze eigen afwegingen en keuzes. We zien allemaal verschillende mogelijkheden. En hoe mooi is dat?!

Bij Be-Wonder hebben we ons best gedaan om mogelijkheden voor behandelingen te creëren die voor iedereen een passende oplossing bieden.

 • Zelf draag ik tijdens een behandeling een mondkapje
 • Ik heb een comfortabel plexiglas scherm wat bij een Access Bars sessie om het hoofd van de cliënt geplaatst wordt. Dit scherm biedt bescherming en geeft tegelijkertijd genoeg ruimte om heerlijk te ontspannen.
 • U kunt er ook voor kiezen om een mondkapje te dragen in plaats van het scherm. Mondkapjes zijn tegen kostprijs op de praktijk verkrijgbaar.
 • Daarnaast hebben we de laatste tijd getest met energetische healing op afstand. Komt u liever niet fysiek naar de praktijk, dan is een healing via Skype of Zoom ook een mogelijkheid. (Bijkomend voordeel is dat deze healing minder tijd kost en ik hem dus voor een leuke prijs kan aanbieden!)

Laten we in deze tijden begripvol blijven naar elkaar, en de uitnodiging zijn voor een respectvol gesprek. Hoeveel ruimte kun je daadwerkelijk zijn voor een ander, die ver voorbij anderhalve meter gaat?!


Overige maatregelen:

 • Ik plan een half uur tussen twee afspraken zodat niemand in de wachtkamer hoeft te zitten. Tussen twee afspraken in wordt de praktijk schoongemaakt en geventileerd
 • Ik schud even geen handen
 • Ik zal deuren voor u openen zodat u geen klinken hoeft aan te raken
 • Kom bij voorkeur zonder begeleider of kinderen naar de praktijk
 • Als u koorts heeft of last van hoesten en niezen en u voelt zich ziek, kom dan niet naar de praktijk. Eventueel is een behandeling op afstand mogelijk
 • Als iemand in uw huishouden positief getest is op corona kom dan niet naar de praktijk maar neem telefonisch contact op zodat we uw afspraak kunnen verzetten

29-04-2020:

Beste cliënten,

Sinds vorige week openen osteopaten en fysiotherapeuten mondjesmaat weer hun deuren voor spoedzorg. Omdat we vallen onder paramedische contactberoepen is dit in bepaalde situaties, onder strikte voorwaarden toegestaan.

Ik merk dat ik blijf twijfelen over welke keuze ik voor Be-Wonder wil maken. Alle voorbereidingen zijn getroffen, persoonlijke beschermingsmiddelen zijn in huis en ik ben ervan overtuigd dat ik – tenminste in de praktijk in Megen – veilig en hygiënisch kan behandelen.

Desondanks heb ik besloten om tot en met 20 mei de deuren gesloten te houden, voornamelijk omdat ik voor mijzelf te weinig ervaring heb met triage om te kunnen garanderen dat wat ik als spoedzorg definieer, daadwerkelijk toegestaan is.

Heb je klachten die erger worden of ben je werkzaam in een vitaal beroep en kun je door klachten je beroep niet meer uitoefenen, neem dan zeker contact met me op. Er zijn verschillende collega’s in mijn netwerk die wel de mogelijkheid hebben om te behandelen, al dan niet op afstand.

Ik ga er van uit dat we elkaar vanaf 25 mei weer zien, wellicht zelfs al eerder en hoe wordt het nog beter dan we met ons hoofd kunnen bedenken?!

Blijf gezond lieve mensen, ik mis jullie!

29-01-2020:

Hoera! Op 3 februari opent Be-Wonder een tweede praktijk in de sfeervolle Acropolis in Megen!

Wat bied ik hier aan?

 • Behandelingen bij fysieke klachten: Chronische (rug)pijn, buikklachten, verlaagde weerstand, oude blessures of littekens, hoofdpijn, herstel na ziekte of operatie: door het gebruik van zachte osteopatische technieken gecombineerd met energetische lichaamsprocessen kunnen we in 3 tot 4 behandelingen vaak al veel bereiken!
 • Access Bars: een heerlijke ontspannende sessie die ruimte maakt in een vol hoofd en verlichting geeft bij piekeren, twijfelen, somberheid, slaapproblemen en negatieve gedachtes of energieën.
 • Bars for two, meer verbinding in je (liefdes)relaties zonder te hoeven praten. Ervaar de kracht van een gezamenlijke keuze!
 • Alle behandelingen zijn ook mogelijk zonder klachten! Neem een losse behandeling voor een heerlijke ontspanning, of voordat je een (fysieke) prestatie moet leveren.

  Waar vraagt jouw lichaam om?

  Geopend:
  Ma: 9.00 – 14.00
  Di: 9.00 – 14.00
  Wo: 9.00 – 14.00
  Do: 9.00 – 18.00
  Vr: 9.00 – 14.00

  Kom je liever in de avond? Van ma t/m do ben je tussen 20.00 -22.00 uur welkom in mijn knusse praktijk in Ravenstein

20-12-2019: Het team van Be-Wonder 😉 wenst u vrolijke feestdagen en een gezond en soepel 2020!

Ook in het nieuwe jaar zijn we weer aangesloten bij beroepsorganisatie CAT, (collectief alternatieve therapeuten) om de kwaliteit van alternatieve therapie te kunnen blijven waarborgen.

De tarieven gaan in 2020 iets omhoog. Maak je in december een afspraak voor 2020, dan kun je nog gebruik maken van de aanbieding!

Verder hebben we voor het nieuwe jaar nog een paar bijzonder leuke ontwikkelingen op de planning staan, daarover gauw meer!!

Hoe wordt het nieuwe jaar mooier dan je ooit zou kunnen bedenken?

27-11-2019: SPECIALE AANBIEDING Eerste hulp bij decemberstress!

Geef een Access Bars sessie cadeau met speciale feestdagen-korting! Je ontvangt een cadeaubon-koelkastmagneet in een mooie kerst- of Sintverpakking . Leuk om te geven, én om te krijgen.

De cadeaubon blijft geldig en is in te wisselen voor een behandeling naar keuze. Tot het einde van 2019 betaal je voor een cadeaubon slechts 50 euro in plaats van 60. (En voor iedereen die zichzelf graag nog zo’n heerlijke behandeling cadeau wil doen geldt natuurlijk dezelfde korting)

Hoe wordt december nog beter?!

12-11-2019: Bars for Two: Over oneindige mogelijkheden in je relatie en de kracht van een gezamenlijke keuze

Hoe zou het zijn als er oneindige mogelijkheden zijn in je relatie?
Is het wel eens moeilijk om jezelf te zijn temidden van je gezin of in bijzijn van je partner?

Zijn jullie veranderd, gegroeid en zou je meer gemak willen in het bijhouden van elkaars ontwikkeling?
Hoe zou het zijn om samen te kiezen voor een ontspannende sessie waarin jaren van beperkende overtuigingen gewist worden uit jullie gedeelde geheugen?
Hoe zou het zijn om elkaar weer te erkennen, en om samen grootser te gaan creëren dan je in je eentje ooit zou kunnen bedenken? Wat is er mogelijk voor jullie samen wat voorbij gaat aan wat je ooit voor mogelijk hield?

Praktijk Be-Wonder en De Andere Kracht bundelen hun krachten voor deze unieke sessies: Bars for two.
Ontvang tegelijkertijd en naast elkaar een bars sessie en ervaar de kracht van een gezamenlijke keuze.

Geen gesprekken, geen oplossingen of onderhandelingen, maar vooral heel veel ruimte. Voor elkaar en voor nieuwe keuzes.